Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Bal parmak tatlısı için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 125 gram margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Bulamak için;

  • 1 kase irmik

Bal Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Derin bir kap içerisine bütün materyalleri alıp, karıştıralım.
  3. Azar azar un eği yaparak yoğurmaya başlayalım.
  4. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp şekillendirdikten sonra irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra, üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. 🌺

Bal Parmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ege Esintisi Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asla Dağılmayan Sulu Köfte
5 Çayı Menüsü
Patates Mezesi
Yumuşacık Köfte
Kırma Yeşil Zeytin
Bal Kabağı ,Havuç Ve Ayva Tarator
Hdabla | © 2025 |