Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Bal parmak tatlısı için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 125 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Bulamak için;
- 1 kase irmik
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Derin bir kap içerisine bütün materyalleri alıp, karıştıralım.
- Azar azar un eği yaparak yoğurmaya başlayalım.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp şekillendirdikten sonra irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra, üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. 🌺
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




