Bal Kabaklı Muhallebi

Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 dilim bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Çözdürmek için;

  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • Fındık kırığı

Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için gereçleri tencereye alın kıvam alana kadar kaynama noktasına gelene kadar karıştırın kaynayan muhalebiye 1 paket vanilya ve tereyağı konur ocaktan alınır.
  2. Bir yandan soyup doğradığımız kabakları bir tencereye alınır üzerine 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı su ek edilerek pişirmeye bırakılır pişen kabakları blanderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam verilen kabaklara çözdürdüğümüz nişasta ek edilerek 1,2 dakika daha kaynatılır.
  3. Daha sonra muhallebileri kaselerin yarımını geçecek kadar kaselere koyalım daha sonra hazırladığımız kabak püresini üzerine yayalım ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  4. Servise hazır olunca üzerine fındık kırığı serpilir.

Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baharatlı Patlamış Mısır
Çikolatalı Kek
Lor Peynirli Kaşık Dökmesi
Sevgililer Günü İçin Truffle (Videolu)
Gofret Tadında Yulaf Lapası
Glutensiz Halka Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet