Bal Kabaklı Muhallebi

Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 dilim bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Çözdürmek için;
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
- Fındık kırığı
Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için gereçleri tencereye alın kıvam alana kadar kaynama noktasına gelene kadar karıştırın kaynayan muhalebiye 1 paket vanilya ve tereyağı konur ocaktan alınır.
- Bir yandan soyup doğradığımız kabakları bir tencereye alınır üzerine 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı su ek edilerek pişirmeye bırakılır pişen kabakları blanderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam verilen kabaklara çözdürdüğümüz nişasta ek edilerek 1,2 dakika daha kaynatılır.
- Daha sonra muhallebileri kaselerin yarımını geçecek kadar kaselere koyalım daha sonra hazırladığımız kabak püresini üzerine yayalım ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Servise hazır olunca üzerine fındık kırığı serpilir.
Bal Kabaklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
