Bal Kabaklı Bisküvili Pasta

Bal Kabaklı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 kg kadar bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 paket petibör bisküvi
Süslemek için:
- Hindistan cevizi
- Ceviz
Bal Kabaklı Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balkabağının kabukları soyulur ve derin bir tencereye dilim dilim doğranır. Üzerine şeker gezdirilir ve bir gece suyunu salması için bekletilir.
- Suyunu salan kabaklar ocağa alınır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pişen kabaklar suyu ile bir arada cam bir kaseye alınır. Kabaklar püre kıvamına gelene kadar blender ile karıştırılır.
- Kare yahut dikdörtgen cam kaba bir sıra bisküvi ve bir sıra kabak püresi olacak biçimde dizilir. Püre bitene kadar devam edilir.
- Üzeri hindistan cevizi ve ceviz ile süslenir. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Bal Kabaklı Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












