Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı
Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram baklavalık yufka (35 40 yufka)
- 500 gram taze kadayıf
- 300 gram dövülmüş fındık
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- 1 dilim limon
Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlımızı yapmaya başlamadan evvel öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıp, kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra limon sıkıp, kısık ateşte 15 ila 20 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
- Ardından soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını eritip, kefini alıyoruz. İçine sıvı yağ ekleyip, güzelce karıştırıyoruz. Kadayıflarımıza yağ döküp, didikliyoruz.
- Baklavalık yufkadan 2 adet alıyoruz 1 katını yağlayıp, ikinci yufkayı üzerine koyuyoruz onu da yağladıktan sonra içine kadayıf ve fındık koyup, rulo biçiminde sarıyoruz. Kalan yağdan tatlının üzerine sürüyoruz. İki parmak büyüklüğünde tatlımızı dilimliyoruz.
- 170 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️
Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














