Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı

Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka (35 40 yufka)
  • 500 gram taze kadayıf
  • 300 gram dövülmüş fındık
  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızı yapmaya başlamadan evvel öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıp, kaynatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra limon sıkıp, kısık ateşte 15 ila 20 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
  2. Ardından soğumaya bırakıyoruz. Tereyağını eritip, kefini alıyoruz. İçine sıvı yağ ekleyip, güzelce karıştırıyoruz. Kadayıflarımıza yağ döküp, didikliyoruz.
  3. Baklavalık yufkadan 2 adet alıyoruz 1 katını yağlayıp, ikinci yufkayı üzerine koyuyoruz onu da yağladıktan sonra içine kadayıf ve fındık koyup, rulo biçiminde sarıyoruz. Kalan yağdan tatlının üzerine sürüyoruz. İki parmak büyüklüğünde tatlımızı dilimliyoruz.
  4. 170 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz. Tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️

Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çubuk Pişi
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Parmak Isırtan Mantar Kavurma
Spoonful Tarifi
Kerebiç
Muhallebili Petibör Pasta
Hdabla | © 2025 |