Baklava Tarifi

Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- Yarım çay bardağından biraz eksik su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 3 su bardağından biraz eksik un
Açmak için;
- 200 gram buğday nişastası
İçi için;
- 150 gram ceviz
Üzeri için;
- 250 gram tereyağ yahut margarin
Şerbet için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu tencereye alıp ocağa koyalım.
- Şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve bir dilim limon ek edelim.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 12 -13 dakika kaynatalım.
- Hamur için; yoğurma kabına yumurta, yoğurt ,su ,sıvı yağ, limon suyunu alıp karıştıralım, azar azar un ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurun yeterli açılması için kıymetli hamuru en az 6-7 dakika güzelce yoğuralım ve 20 adet beze yapalım bezeleri una bulayıp en az 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri tezgaha alıp evvel altına üstüne çokça nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde açalım ve üst üste koyalım birinci açtığımız 5 bezeyi tek seferde oklava ile açalım .
- Sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye açtığımız yufkayı bir tarafına sarkacak formda serelim.
- Oklava ile kenarlarını keselim kestiğimiz kesimleri tepsiye serelim ve üzerine erittiğimiz yağı fırça ile serpip sürelim .
- Aynı halde başka 5 yufkayı da açıp tepsiye serelim .
- Üzerine yağ sürelim ve dövülmüş cevizi her tarafına eşit gelecek halde yayalım.
- Tekrar 5 yufkayı açıp birebir formda yapalım .
- Son kalan 5 yufkayı da açalım, oklava ile kesip bu sefer kestiğimiz parçayı bir kenara ayırıp kenarda kalanları evvel tepsiye dizelim.
- En son tepsi boyutunda kestiğimiz yufkayı üzerine kapatalım bıçak ile uzun şeritler keselim tekrar erittiğimiz yağdan üzerine biraz gezdirip baklavamızı kare halinde keselim.
- En son kalan yağın tamamını üzerine gezdirip 180 derece ısıttığımız fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
- Baklava büsbütün soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim antep fıstığı ile süsleyip servis edelim.
Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












