Baklava Tarifi

Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • Yarım çay bardağından biraz eksik su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağından biraz eksik un

Açmak için;

  • 200 gram buğday nişastası

İçi için;

  • 150 gram ceviz

Üzeri için;

  • 250 gram tereyağ yahut margarin

Şerbet için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve suyu tencereye alıp ocağa koyalım.
  2. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve bir dilim limon ek edelim.
  3. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 12 -13 dakika kaynatalım.
  4. Hamur için; yoğurma kabına yumurta, yoğurt ,su ,sıvı yağ, limon suyunu alıp karıştıralım, azar azar un ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  5. Hamurun yeterli açılması için kıymetli hamuru en az 6-7 dakika güzelce yoğuralım ve 20 adet beze yapalım bezeleri una bulayıp en az 1 saat dinlendirelim.
  6. Dinlenen bezeleri tezgaha alıp evvel altına üstüne çokça nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde açalım ve üst üste koyalım birinci açtığımız 5 bezeyi tek seferde oklava ile açalım .
  7. Sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye açtığımız yufkayı bir tarafına sarkacak formda serelim.
  8. Oklava ile kenarlarını keselim kestiğimiz kesimleri tepsiye serelim ve üzerine erittiğimiz yağı fırça ile serpip sürelim .
  9. Aynı halde başka 5 yufkayı da açıp tepsiye serelim .
  10. Üzerine yağ sürelim ve dövülmüş cevizi her tarafına eşit gelecek halde yayalım.
  11. Tekrar 5 yufkayı açıp birebir formda yapalım .
  12. Son kalan 5 yufkayı da açalım, oklava ile kesip bu sefer kestiğimiz parçayı bir kenara ayırıp kenarda kalanları evvel tepsiye dizelim.
  13. En son tepsi boyutunda kestiğimiz yufkayı üzerine kapatalım bıçak ile uzun şeritler keselim tekrar erittiğimiz yağdan üzerine biraz gezdirip baklavamızı kare halinde keselim.
  14. En son kalan yağın tamamını üzerine gezdirip 180 derece ısıttığımız fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
  15. Baklava büsbütün soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim antep fıstığı ile süsleyip servis edelim.

Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aylarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Videolu)
İsveç Köftesi
Bolognese Soslu Makarna
Çikolata Soslu Kek
Çikolata Dolgulu Kurabiye
Nefis Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet