Baklava Tadında Magnolia

Baklava Tadında Magnolia Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 çay bardağı süt (klasik çay bardağı )
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı krema
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya

Alt ve üst taban için

  • 3 adet baklava yufkası
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı antep fıstığı

Baklava Tadında Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker,krema, nişasta ve yumurta sarısını karıştırıp ocağa alalım ,kısık ateşte göz göz olana kadar karıştıralım.
  2. Göz göz olduktan sonra ocaktan alıp vanilya ve çikolatayı ekleyip tekrar karıştıralım üzerini streçleyip soğumaya bırakalım.
  3. Baklavalık yufkaları fırın tepsisine dizip üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Yufkalar soğuduktan sonra elimizle ufalayalım üzerine antep fıstığını da döküp karıştıralım.
  5. Kulpların altına evvel yufka karışımını yerleştirelim, sonra soğuduktan sonra uygunca karıştırdığımız (burası çok kıymetli, güzelce karışmazsa pürüzsüz bir kıvam elde edilmez )magnolyayı döküyoruz ve tekrar yufka antep fıstığı karışımını döküyoruz.

Afiyet olsun 💫.

Baklava Tadında Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Lezzetiyle Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça
Sündürme (Giresun Yöresine Ait Çökelikli)
Kolay Bayatlamayan Mükemmel Rulo Pasta
Tavuklu Şehriye Çorbası (Videolu)
Tahin Pekmezli Muhallebi
Fırında Kuzu İncik Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet