Baklava

Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet limon
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık bir paket un (kıvama bağlı)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Yarım limon
Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
- Bir kaba süt, yumurta, yağları, yoğurt, su, ve sıvı yağı ekleyip güzelce çırpalım.
- Daha sonra vanilya, kabartma tozunu, karbonat, tuz, limonu da ekleyip yeniden karıştıralım. Uygun kıvama ulaştığında unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Hamur yumuşak kıvama gelene kadar yoğuralım. Yoğurma işi bittikten sonra yarım saat hamuru dinlendirelim.
- Bu ortada 1 tepsi için 3 kat yufka açtım. Hamurumuzu 20 adet ceviz büyüklüğünde kesimlere bölelim.
- Sonra üzerine ceviz ve biraz sıvı yağ serpelim. 2 kat ceviz olacak biçimde birebir süreci tekrar yapalım.
- En son açtığımız 3. yufkayı da üzerine seriyoruz ve fırça yardımıyla üzerini margarinle yağlandıralım.
- 180 derece ısıtılmış fırına pişirmeye bırakalım.
- Pişirme müddeti bittiğinde ılıması için bekleyelim ve üzerine ılık şerbet ekleyelim. Servise hazır afiyet olsun 🙂
Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




