Baharatlı, Marineli Tavuk

Baharatlı, Marineli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane tavuk göğsü ( 750 gram civarında )

Marinesi için:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1,5 tatlı kaşığı köri
  • 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz ( soya sosunun tuzuna ve damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz )
  • 1 tatlı kaşığı hardal sosu
  • 4 diş ezilmiş sarımsak

Baharatlı, Marineli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir kapta ezilmiş sarımsak ve başka materyalleri ekleyip karıştıralım tavuk göğsünü eşit pişmesi için biraz inceltelim, sosun içine koyup her yerine gelecek biçimde karıştıralım.
  2. Bu sosla en az 2 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
  3. Tavada pişirecekseniz her iki yüzünü 4_5 dakika olacak halde pişirebilirsiniz.
  4. Fırında pişirmek isterseniz 200 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Baharatlı, Marineli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Bazlama
Bebekler İçin Sebze Çorbası
Karnıyarık (Tavuk Kıymalı)
Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Harika Ötesi Hünkar Beğendi
Arnavut Ciğeri Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |