Baharatlı, Marineli Tavuk
Baharatlı, Marineli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane tavuk göğsü ( 750 gram civarında )
Marinesi için:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 1,5 tatlı kaşığı köri
- 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz ( soya sosunun tuzuna ve damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz )
- 1 tatlı kaşığı hardal sosu
- 4 diş ezilmiş sarımsak
Baharatlı, Marineli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kapta ezilmiş sarımsak ve başka materyalleri ekleyip karıştıralım tavuk göğsünü eşit pişmesi için biraz inceltelim, sosun içine koyup her yerine gelecek biçimde karıştıralım.
- Bu sosla en az 2 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
- Tavada pişirecekseniz her iki yüzünü 4_5 dakika olacak halde pişirebilirsiniz.
- Fırında pişirmek isterseniz 200 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Baharatlı, Marineli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















