Baharatlı Kurabiye

Baharatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu
  • 2 tatlı kaşığı susam
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Baharatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını alalım.
  2. Sıvıyağ, sirke, şeker, domates salçası, toz biber, karabiber, kekik, çörek otu, susam ve tuzu da alıp güzelce karıştıralım.
  3. Kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce yoğuralım. Unu az az ekleyelim.
  4. Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra istediğimiz üzere hal verelim.
  5. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  6. 200° fırında denetimli bir formda pişirelim.

Bu tanım ile 30 adet kurabiye elde ettim.

Baharatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Ispanak
Beef Tartare
Yaprak Sarma
Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Darika Kurabiyesi
Şeftali Karamel Büyüsü️
Hdabla | © 2025 |