Bahar Pilavı

Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (ben basmati pirinç kullandım.)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet enginar
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su

Pilavın üzerine;

  • 1 adet limonun kabuğu ve suyu
  • 4 adet taze soğan
  • Çeyrek demet dereotu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinci yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Bir tencerede yemeklik olarak doğranmış soğanları yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Soğanlar yumuşayınca küp doğranmış enginarları da ekleyip, 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Akabinde üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip, kapağı kapalı bir formda enginarların yumuşamasını sağlıyoruz. (suyu bitene kadar)
  3. Yumuşayan enginarların üzerine pirinci ve ince kıyılmış taze soğanları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak tuz, karabiber ve sıcak su ekliyoruz.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı en kısık pozisyona getiriyoruz ve pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Pirinçler suyu çekince ocağın altını kapatıyoruz pilavın üzerine limon kabuğu rendesi, limon suyu ve çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz karışımı ile birlikte zeytinyağı da ekleyip kenarlardan ortaya hakikat nazikçe karıştırıyoruz.
  6. Pilavın üzerini örtüp, demlenmeye bırakıyoruz… (10-15 dakika kadar) yanına…. Et…balık her şey çok yakışıyor. Hatta tek başına bile yenilebilecek mükemmel bir yemek oluyor… kesinlikle deneyin derim…👌

Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Velibah
Çıtır Tavuk
Porsiyonluk Mini Alman Pastası
Avakado Ezmesi
Puf Poğaça
Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |