Badjia

Badjia Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram börülce fasulye( bir gece suda bekletilmiş)
  • 6 kısım yeşil soğan
  • 1 adet büyük uzunluk şili biber (ya da farklı bir acı biber)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Badjia sosu için:

  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı kornişon turşu (ince kıyılmış)

Badjia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosu için gerekli bütün gereçleri bir kasede karıştıralım.
  2. 1 gece suda bekletilmiş börülce fasulyeyi elimizle ovalayarak kabuklarının çıkmasını sağlayalım.
  3. Börülce fasulyeyi, yeşil soğanı, sarımsağı ve biberi robottan geçirelim ve bir kaba alalım.
  4. Tuz ve pul biberi ekleyelim ve karıştıralım.
  5. Sıvı yağımızı tavaya alalım ve kızdıralım.
  6. Harcımızdan kaşık yardımıyla kızdırdığımız yağımıza koyalım, orta ateşte harcımız bitene kadar hepsini kaşık kaşık dökerek gerili önlü kızartalım.
  7. Sosla bir arada servis edelim. Afiyet olsun.

Badjia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilis Tava
Buzlukta Kadayıf Sarması Tatlısı
Pizza Poğaça
Pişmeyen Cheesecake Tarifi (Videolu)
Kuru Fasulye ( Nohutlu Ve Sucuklu)
Avokado Diyet Pizza
Hdabla | © 2025 |