Bademli Kurabiye
Bademli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çiğ badem
- 3 su bardağı denetimli un
Üzerine;
- Pudra şekeri
Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un bir tavaya alınıp rengi hafif dönene kadar kavrulur, soğutulur ve elenir.
- Tereyağ,pudra şekeri ve yumurta karıştırılır.
- Karışımın içine denetimli olarak un, vanilya ve kabartma tozu ek edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurun içerisine kırılmış bademler konulup son bir sefer daha yoğrulur ve yuvarlak modüller koparılarak tepsiye dizilir.
- 160 derece fırında rengi dönene kadar yaklaşık 15 dk pişirilir.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilip servis edilir afiyet olsun 😋.
Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




