Bademli Kurabiye

Bademli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 3 su bardağı denetimli un

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un bir tavaya alınıp rengi hafif dönene kadar kavrulur, soğutulur ve elenir.
  2. Tereyağ,pudra şekeri ve yumurta karıştırılır.
  3. Karışımın içine denetimli olarak un, vanilya ve kabartma tozu ek edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurun içerisine kırılmış bademler konulup son bir sefer daha yoğrulur ve yuvarlak modüller koparılarak tepsiye dizilir.
  5. 160 derece fırında rengi dönene kadar yaklaşık 15 dk pişirilir.
  6. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilip servis edilir afiyet olsun 😋.

Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle (Pankek Hamuruyla)
Etli Biber Dolması
Dubai Tatlısı
Çıtır Tavuk (Fast Foodlarda Yediklerinizden Daha Güzel)
Kestaneli Pilav
Buzluk İçin Starbucks Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |