Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka
Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 9-10 tane köy biberi yahut sivri biber
- 1 kilo kapya biber
Domates sosu için;
- 1 kilo domates
- 3-4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası
- Kırmızı toz biber
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Tuz
Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp alaca soyalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim.
- Daha sonra küp küp doğrayalım.
- Biberleride yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Patlıcan ve biberleri fırın kağıdı serili iki başka tepsiye alalım, biraz sıvı yağ ve tuz gezdirip 190 derece ısıtılmış alt üst fırında kızartalım.
- Dilerseniz kızgın yağda tenceredede kızartabilirsiniz bu türlü daha hafif oluyor.
- Tencereye sıvı yağ alalım.
- Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup tencereye alalım sarımsak ekleyip 10 dk kavuralım.
- Salça ve baharatlarını da ek edip bi iki cins daha çevirelim.
- Üzerine fırınlanmış biber ve patlıcanı ek edelim 4-5 dk daha çevirelim.
- İster bu biçimde sıcak sıcak kavanozlara koyalım ağzını sıkıca kapatalım serin bir yerde bekletin isterseniz de benim üzere soğuduktan sonra buzluk poşetlerine koyup buzluğa kaldırabilirsin.
- Buzluktan çıkarıp tavada biraz ısıtın ister yoğurtlayın ister bu türlü yiyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🤗🤗.
Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















