Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka

Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 9-10 tane köy biberi yahut sivri biber
  • 1 kilo kapya biber

Domates sosu için;

  • 1 kilo domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates yahut biber salçası
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Tuz

Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp alaca soyalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim.
  2. Daha sonra küp küp doğrayalım.
  3. Biberleride yıkayıp küp küp doğrayalım.
  4. Patlıcan ve biberleri fırın kağıdı serili iki başka tepsiye alalım, biraz sıvı yağ ve tuz gezdirip 190 derece ısıtılmış alt üst fırında kızartalım.
  5. Dilerseniz kızgın yağda tenceredede kızartabilirsiniz bu türlü daha hafif oluyor.
  6. Tencereye sıvı yağ alalım.
  7. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyup tencereye alalım sarımsak ekleyip 10 dk kavuralım.
  8. Salça ve baharatlarını da ek edip bi iki cins daha çevirelim.
  9. Üzerine fırınlanmış biber ve patlıcanı ek edelim 4-5 dk daha çevirelim.
  10. İster bu biçimde sıcak sıcak kavanozlara koyalım ağzını sıkıca kapatalım serin bir yerde bekletin isterseniz de benim üzere soğuduktan sonra buzluk poşetlerine koyup buzluğa kaldırabilirsin.
  11. Buzluktan çıkarıp tavada biraz ısıtın ister yoğurtlayın ister bu türlü yiyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🤗🤗.

Azıcık Yağla Kışlık Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Hamburger Ekmeği
Altın Sarısı Mercimek Çorbası
Nefis Kızılcık Reçeli
Elmalı Kurabiye
Patatesli Sütlü Omlet
Yulaf Bazlaması (Diyet)
Hdabla | © 2025 |