Az Yağlı Bamya Kızartması

Az Yağlı Bamya Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

Sosu için;

  • 2 adet domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Az Yağlı Bamya Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaları temizleyip, yıkayalım ve süzülmesi için süzgüye alalım.
  2. Tavaya zeytinyağını koyup, biraz kızdıktan sonra bamyaları alalım. Orta ateşte orta ara karıştıralım. Daima karıştırırsak parçalanır. Yumuşayıp istediğiniz kızarıklığa gelince ocağın altını kapatalım.
  3. Bamyaları servis tabağına alalım. Domatesleri tavaya alalım 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyup pişirmeye başlayalım. 2 adet sarımsağı iri iri doğrayıp ekleyelim. Tuz ekleyelim. Domatesler pişene kadar orta ara karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
  4. Sosumuzu yemeğimizi servis etmeden çabucak evvel bamyaya dökelim. (bamyanın yumuşamaması için). Afiyet olsun 🌸

Az Yağlı Bamya Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Roka Salatası
Diyet Limonlu Kek (Rafine Şekersiz)
Patates Salatası
Fırında Sarma (Videolu)
Acılı Ezme
Vietnamese Tavuklu Pho
Hdabla | © 2025 |