Az Yağda Pişen Patates Kroket

Az Yağda Pişen Patates Kroket Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( silme)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar

Kızartmak için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Az Yağda Pişen Patates Kroket Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle haşladığımız patatese ezecek ya da çatal yardımıyla pürüzsüz biçimde ezelim büsbütün soğuması için dolaba kaldıralım patatesin büsbütün soğumuş olması kıymetli.
  2. Soğuyan patatese nişasta tuz karabiber pul biber ek edip elimizle yoğuralım.
  3. Mandalinadan daha küçük kesimler alıp elimizde yuvarlayıp bastırarak açalım.
  4. İçerisine rendelenmiş kaşar koyup kapatıp tekrar yuvarlayıp hafif bastıralım.
  5. Hepsini bu halde hazırladıktan sonra tavaya yağ ek edip ocağa anladım.
  6. İyice ısınan yağın içerisine patates kroketleri aktaralım yeterlice kızardıktan sonra spatula yardımı ile çevirip başka tarafında kızartalım.
  7. Kızaran kroketleri kağıt havlu üzerine alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Az Yağda Pişen Patates Kroket Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Mercimek Köftesi
Ton Balıklı Mısırlı Makarna
Semizotlu Cacık
Tavuk Izgara (İster Mangalda İster Fırında)
Hamsili Yemek
Hdabla | © 2025 |