Az Ölçülü Pratik Pişi

Az Ölçülü Pratik Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt ( sulu yerinden)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Az Ölçülü Pratik Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına un hariç başka tüm gereçleri alalım karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş un eği ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Bir tane beze yapalım tezgaha biraz un serpip bezemizi alalım ,üstüne de biraz un serpip çok ince olmayacak halde oklava ile açalım .
- İstediğiniz kalıpla kesip ya da bıçakla kare kare de kesebilirsiniz, büsbütün size kalmış ben çiçekli kalıpla kestim ortasını da bir bıçağın sapı ile delik açtım.
- Hepsini bu formda hazırladıktan sonra tavaya yağı alalım, ısıtalım ,ısınan yağı orta ateşe alıp pişileri artlı önlü kızartalım sıcak servis edelim.
Kolay gelsin afiyet olsun.
Az Ölçülü Pratik Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













