Ayvalı Meze
Ayvalı Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet ayva
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 4-5 adet ceviz içi
- 2 diş sarımsak
- 3-4 kısım maydanoz yada dereotu
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- Yarım çay bardağının yarısı kadar su (Ayvayı haşlamak için)
Ayvalı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabukları soyulur. Doğranıp yarım çay bardağının yarısı kadar suyla haşlanır.
- Ayvalar soğuduktan sonra bütün gereçler bir kabının içine konulup blenderla çekilir.
- Üstüne kıyılmış ceviz içi ve dereotu yada maydanoz konulup süslenir. Mezemiz hazır.
Ayvalı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






