Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- 2 adet çubuk tarçın
- Her bir yarım ayva için 3 yemek kaşığı şeker
- 1 limon
- 1 bardak su
Fırın torbası
Üzeri için;
- Ceviz
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvanın kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüp iç kısmını temizleyelim ve limonlu suyun içine atalım.
- Fırını evvelce 200 derecede ısıtalım.
- Borcama fırın torbasını koyup içine ayvaları sıralayalım üzerlerine 2′ şer kaşık şeker dökelim.
- Ayva çekirdekleri çubuk tarçın ve 1 bardak suyu torbaya ek edip sıkıca ağzını kapatalım.
- Kürdan yardımı ile torbayı 2-3 yerden delelim.
- Tepsiye fırına koyalım 30 dk pişirelim.
- 30 dk sonunda torbanın üst kısmını kesip ayvaların üzerine şeker serpelim.
- Bu kızarmasını sağlayacak.
- 20 dk daha fırında kızartıp çıkaralım.
- Ayvaları servis tabağına alıp üzerini bol cevizle süsleyebilirsiniz 🌸
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










