Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)

Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Her bir yarım ayva için 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 limon
  • 1 bardak su

Fırın torbası

Üzeri için;

  • Ceviz

Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvanın kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüp iç kısmını temizleyelim ve limonlu suyun içine atalım.
  2. Fırını evvelce 200 derecede ısıtalım.
  3. Borcama fırın torbasını koyup içine ayvaları sıralayalım üzerlerine 2′ şer kaşık şeker dökelim.
  4. Ayva çekirdekleri çubuk tarçın ve 1 bardak suyu torbaya ek edip sıkıca ağzını kapatalım.
  5. Kürdan yardımı ile torbayı 2-3 yerden delelim.
  6. Tepsiye fırına koyalım 30 dk pişirelim.
  7. 30 dk sonunda torbanın üst kısmını kesip ayvaların üzerine şeker serpelim.
  8. Bu kızarmasını sağlayacak.
  9. 20 dk daha fırında kızartıp çıkaralım.
  10. Ayvaları servis tabağına alıp üzerini bol cevizle süsleyebilirsiniz 🌸

Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Palamut
Tavada 10 Dakikada Sufle
Elmalı Tarçınlı Kek
Ev Yapımı Waffle
Patatesli Bükme Kol Böreği
Islak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |