Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük ayva
  • 500 gr toz şeker ( damak tadına nazaran şeker arttırılabilir)
  • Tahta tarçın
  • Karanfil
  • Hibüsküs

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları güzelce kabuklarını kesip içindeki çekirdekleri kenara ayırıyoruz.
  2. Ayvaları istediğimiz formda dilimliyoruz.
  3. Ardından geniş bir tencereye üzerini örtecek biçimde toz şekeri seriyoruz.
  4. Üzerine karanfil, tahta tarçın, ayva çekirdekleri, hibüsküsü koyuyoruz.
  5. Üzerine kaynar suyu döküp orta ateşte kaynatıyoruz.
  6. Pişme sertliğini kendi isteğimize nazaran ayarlayıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun. 🤤

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)
Karnabahar Köftesi
Çıtır Ekmek İçin Sos Önerileri
Babamın Melemen Tarifi
Sömelek Köfte
Borcam Kebabı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet