Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane orta uzunluk ayva
  • 1 adet büyük kırmızı nar
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 24 yemek kaşığı şeker
  • Karanfil
  • Tarçın

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm ayvalar ikiye bölünür ortası alınır kabukları soyulur.
  2. Tencereye dizilir.
  3. İçine 8-9 tane karanfil 1-2 tane tarçın katılır.
  4. Bir büyük narın suyu sıkılır tencereye koyulur.
  5. Yarım limon suyu ve 1 çay bardağı su ek edilir.
  6. Her yarım ayvanın ortasına 2 yemek kaşığı şeker dökülür.
  7. Kapağını kapatıp orta ateşte ayvalar güzelce yumuşayana kadar pişirilir.
  8. İlk yarım saat kapağı açmazsanız daha güzel olur.
  9. Piştikten sonra bir borcama alıp üstünü kapatıp soğumaya bırakın.
  10. Servis yaparken kaymakla tahinli cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuşekmeği (Madımak)
Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası
Çiğ Sütten Tereyağı
Piyaz (Videolu)
Pizza Poğaça
Kaşık Dökmesi
Hdabla | © 2024 |