Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane orta uzunluk ayva
- 1 adet büyük kırmızı nar
- Yarım limon suyu
- 1 çay bardağı su
- 24 yemek kaşığı şeker
- Karanfil
- Tarçın
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm ayvalar ikiye bölünür ortası alınır kabukları soyulur.
- Tencereye dizilir.
- İçine 8-9 tane karanfil 1-2 tane tarçın katılır.
- Bir büyük narın suyu sıkılır tencereye koyulur.
- Yarım limon suyu ve 1 çay bardağı su ek edilir.
- Her yarım ayvanın ortasına 2 yemek kaşığı şeker dökülür.
- Kapağını kapatıp orta ateşte ayvalar güzelce yumuşayana kadar pişirilir.
- İlk yarım saat kapağı açmazsanız daha güzel olur.
- Piştikten sonra bir borcama alıp üstünü kapatıp soğumaya bırakın.
- Servis yaparken kaymakla tahinli cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
