Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 ayva (boyutuna göre)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 adet karanfil

Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin. (doğradığınız ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz) dilimlerken çekirdekleri de kenarda bekletin.
  2. Dilimlenen ayvaların üzerine şekeri koyup 2 saat bekletin. (suya koyduysanız suyunu süzün) tencereye alıp üzerine çekirdekleri koyun. Suyunu da koyup orta ateşte orta ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alın.
  3. Ocağa kapatmaya yakın limon suyunu ve karanfili ekleyin. 2 dk daha kısık ateşte kaynatıp kapatın. Soğumadan kavanozlayın. Afiyet olsun.

Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Baget
Patatesli Mercimek Yemeği
Susam Kavurma (Kunci)
Karalahana Diblesi
Rizemin Mısır Ekmeği
Muzlu Pudingli Kuru Üzümlü Fındıklı Üçgen Porsiyonluk Güllaç
Hdabla | © 2025 |