Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
  • Ayva çekirdekleri
  • 3 su bardağı su

Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rengi ile kokusuyla mis üzere ayva reçelimizin imaline başlıyoruz ayvalarımızı soyup elma dilimi doğruyoruz, içindeki çekirdeklerini de ayırıyoruz .
  2. Sonradan içine koyacağız renk vermesi için ondan sonra küp küp doğrayıp bir kaba su koyup içine ek ediyoruz .Kararmamaları için.
  3. Suyunu süzüp tenceremize ayvalarımızı alıyoruz üzerine şeker ilave edip 2 saat bekletiyoruz .
  4. Şekerin erimesi için ondan sonra tenceremize ocağa alıyoruz ayva çekirdeklerini 3 bardak içme suyunu ek ediyoruz.
  5. Kısık ateşte 1-1,5 saat pişirmeye bırakıyoruz, pişmeye 10 dakika kala limon tuzumuzu da ek edip sıcak sıcak kavanozlarımıza koyup ağzını sıkı kapatıyoruz, yapacaklara afiyet olsun.

Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Susamlı Minik Kurabiyeler
Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )
Kahvaltıya Puf Böreği
Coco Star Pasta (Koko Star)
Lavaş Ekmeği İle Beyti
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet