Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- 3,5 su bardağı şeker
- 5-6 su bardağı su ( yetmezse az daha ekliyoruz)
- 1 yemek kaşığı limon suyu yahut limon tuzu
- 3-4 adet karanfil
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Evet arkadaşlar ayva çiçek açmış yaz mı gelecek gönül bu sevdadan vaz mı geçecek derken tekrar yazı hatırlatan bir ekip ayva reçelimizin tanımını veriyorum.
- İlk evvel ayvalarımızı top halinde dilimliyoruz daha sonra suda kaynatıyoruz sert olan ayvamız yumuşak olsun diye kaynatıyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüp üzerine şeker atıp şekerlenmesini bekliyoruz ve şekerlendikten sonra ocağımıza alıyoruz.
- Ocağımıza aldıktan sonra suyu da ekleyip kaynatıyoruz, inmeye yakınken limon suyu yahut limon tuzumuzu ve karanfilimizi ekliyoruz.(not: ayvamızı soyarken çekirdeklerini atmıyoruz zira kaynatırken bir bez içerisine koyup rengini almasını sağlıyoruz içinde kaynadıktan sonra çekirdeğimizi çöpe atıyoruz. Çerdeğimiz rengini veriyordur o yüzden rengini aldıktan sonra girdiğimizi tencerenin içinden alıyoruz yani)
- Reçelimiz kıvamına geldikten sonra kavanozlara doldurup sıcakken kapağını kapatıyoruz afiyet olsun.
Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




