Ayranlı Soğuk Çorba
Ayranlı Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 4 su bardağı yoğurt
- 4-5 su bardağı soğuk su
- Bir tutam tuz
- Buz küpleri (servis için, isteğe bağlı)
Üzeri için:
- Taze yahut kuru nane
Ayranlı Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğday ve nohutu akşamdan başka ayrı suda bekletin.
- Ertesi gün ikisini de farklı ayrı üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile haşlayın. (dilerseniz düdüklü tencerede pişirebilirsiniz) benim buzlukta haşlanmış nohutum vardı onu kullandım.
- Geniş bir kaseye haşlanmış ve soğumuş buğday ile nohutu bir kaseye alın, yoğurdu ek edin. Soğuk suyla karıştırarak kıvamını dilediğiniz kadar açın.
- Tuzunu ekleyin ve karıştırın.
- Doğranmış salatalık da çok yakışıyor.
- Üzerine nane yahut dereotu ekleyin, buz üzere soğuk servis edin. Afiyet olsun❤️.
Ayranlı Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












