Ayranlı Erişte Çorbası Aşı

Ayranlı Erişte Çorbası Aşı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1.buçuk su bardağı erişte
  • 2su bardağı yoğurt
  • 1adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1adet kuru soğan
  • 4/5 kol yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayranlı Erişte Çorbası Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekleri dişe gelmeyecek halde haşlayalım. Daha sonra suyunu süzelim.
  2. Yoğurt, yumurta, unu evvel karıştıralım 4 su bardağı soğuk su ekleyelim. İnce süzgeçten yaptığımız ayranı geçirelim. Tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynadıktan sonra yeşil mercimeklerimizi koyalım. Daha sonra eriştiğimizi koyalım.
  4. Sos için; soğanlarımızı ufak ufak ufak doğrayalım. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alalım. Soğanları ekleyelim. Olanlar biraz dirliğini kaybetmesi gerekiyor. Yeşil soğan maydanoz ve naneyi koyalım.
  5. Sosu çorbaya ekleyelim. Çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ayranlı Erişte Çorbası Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Pastane Usulü)
Lebeniye Çorbası
Mangalda Adana Tadında Köfte
Fit Tiramisu
Havuçlu Dereotlu Poğaça
Fincanda Enfes Kek (Sufle Tadında)
Hdabla | © 2025 |