Ayranlı Erişte Çorbası Aşı
Ayranlı Erişte Çorbası Aşı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1.buçuk su bardağı erişte
- 2su bardağı yoğurt
- 1adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1adet kuru soğan
- 4/5 kol yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ayranlı Erişte Çorbası Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri dişe gelmeyecek halde haşlayalım. Daha sonra suyunu süzelim.
- Yoğurt, yumurta, unu evvel karıştıralım 4 su bardağı soğuk su ekleyelim. İnce süzgeçten yaptığımız ayranı geçirelim. Tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra yeşil mercimeklerimizi koyalım. Daha sonra eriştiğimizi koyalım.
- Sos için; soğanlarımızı ufak ufak ufak doğrayalım. 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alalım. Soğanları ekleyelim. Olanlar biraz dirliğini kaybetmesi gerekiyor. Yeşil soğan maydanoz ve naneyi koyalım.
- Sosu çorbaya ekleyelim. Çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ayranlı Erişte Çorbası Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















