Ayran Aşı Çorbası
Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı mısır
- 2 su bardağı yoğurt (süzme değil)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 litre su
- Tuz
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nohut ve aşurelik buğdaylarımızı geceden ıslatalım.
- Daha sonrasında düdüklü tencerede nohut ve buğdayımızı pişirelim (ayrı ayrı).
- Nohut ve buğdayımızı soğumaya bırakalım.
- Çorbayı yapacağımız kaba yoğurdu ve suyu ekleyelim,çırpalım.
- Soğumuş olan nohut ve buğdayı,mısırı çırptığımız yoğurdun içine ekleyelim.
- Ufak bir tavaya tereyağını ve naneleri ekleyip kavuralım, denetimli bir formda çorbamızın üzerine ek edelim (dilerseniz pul biber ekleyebilirsiniz).
- Çorbamız servise hazır ✨ afiyet olsun ❤️.
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







