Ayran Aşı Çorbası

Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı dövme
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 lt su
  • 5 su bardağı yoğurt (kıvamlı mesken yoğurdu kullandım)
  • 1 su bardağı su (yoğurdu açmak için)
  • Nane
  • Tuz

Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Seçilip temizlenmiş dövmeyi 1. 5 lt su ile pişirelim.
  2. Tamamen suyunu çekmezse (dövmeye nazaran değişebiliyor) içinde kalsın. Soğumaya bırakalım.
  3. Diğer tarafta yoğurdu bir bardak su ile çırparak açalım. Tuz ek edelim.
  4. Pişirilip soğumaya bırakılan dövme ve yoğurdu karıştıralım.
  5. Haşlanmış nohudu ekleyelim.
  6. Karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakalım.
  7. Kaselere paylaştırıp, üzerine nane ekleyerek servis edelim.

Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Barbunyalı Havuç Yaprağı
Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi
Efsane Elmalı Cevizi Kek
Buz Gibi Çilek Şerbeti
Çikolatalı Nişastalı Kurabiye
Organik Semizotlu Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |