Aya Köftesi

Aya Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Aya Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgur ve isot bir kaba alınır ve üzerine sıcak su dökülerek yarım saat bekletilir.
- İnce ince doğranmış soğan, salçalar, yumurta, un ek edilir.
- İsot ve tuz da ek edilir uygunca yoğrulur.
- En az 15 dk yoğurursanız düzgün olur. ( hamur yoğurma makinesinde de yoğurabilirsiniz ).
- Avuç içi (aya ) büyüklüğünde daireler yapılır. Kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun.
Aya Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






