Aya Köftesi

Aya Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Aya Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur ve isot bir kaba alınır ve üzerine sıcak su dökülerek yarım saat bekletilir.
  2. İnce ince doğranmış soğan, salçalar, yumurta, un ek edilir.
  3. İsot ve tuz da ek edilir uygunca yoğrulur.
  4. En az 15 dk yoğurursanız düzgün olur. ( hamur yoğurma makinesinde de yoğurabilirsiniz ).
  5. Avuç içi (aya ) büyüklüğünde daireler yapılır. Kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun.

Aya Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hatay’ın Ayran Çorbası(soğuk Çorba)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Midye Tavuk
Tavuklu Nohut Yemeği
Roka Cacık
Yulaflı Kurabiye
Tahin Pare Tarifi
Yoğurtlu Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.