Aya Köftesi

Aya Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Aya Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur ve isot bir kaba alınır ve üzerine sıcak su dökülerek yarım saat bekletilir.
  2. İnce ince doğranmış soğan, salçalar, yumurta, un ek edilir.
  3. İsot ve tuz da ek edilir uygunca yoğrulur.
  4. En az 15 dk yoğurursanız düzgün olur. ( hamur yoğurma makinesinde de yoğurabilirsiniz ).
  5. Avuç içi (aya ) büyüklüğünde daireler yapılır. Kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun.

Aya Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Patates Sarma
Haydari Tarifi (Videolu)
Ramazan Pidesi
Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
En Kolay Tantuni
Dışı Kıtır Kıtır İçi Yumuş Yumuş Topkek
Hdabla | © 2025 |