Avcı Böreği

Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç gereci için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kaplama harcı için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağı

Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymalı harç için; Öncelikle dinlenmesi için kapaklı küçük bir kaba ince bulgurumuzu alalım, üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  2. Sonrasında iç harcımız için soğanları küçük modüller halinde doğrayın, kullanacaksanız maydanozu ince ince kıyın, tavamıza tereyağımızı ve sıvı yağımızı alalım soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ekleyelim, sonrasında salçamızı, tuzumuzu maydanozumu ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
  4. Sonrasında ıslattığımız bulgurumuzu ve 1 su bardağı cevizimizi ekleyip karıştıralım bir müddet daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
  5. Yufkamızı masamıza alalım 8 eşit kesime keselim erittiğimiz tereyağımızı yufkamızın her tarafına sürelim, iç harcımızdan yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı kadar koyalım ve saralım.
  6. Kapaması için; Yumurtamızı bir kaba kıralım kırdığın yumurta kadar 1 yemek kaşığı kaşığı yağ ekleyip karıştıralım.
  7. Sonrasında sardığımız yufkaları evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım, ister fırında pişirebilirsiniz isterseniz kızgın yağda kızartabilirsiniz,görsellerde hem fırınlanmış hem kızartılmış biçiminde paylaştım.Deneyeceklere afiyet olsun.

Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumlu Kek
Haftasonu Kahvaltımız
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Venedik Poğaça
Krema Kıvamında Avokado Puding
Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |