Avcı Böreği
Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
İç gereci için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Kaplama harcı için;
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağı
Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harç için; Öncelikle dinlenmesi için kapaklı küçük bir kaba ince bulgurumuzu alalım, üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Sonrasında iç harcımız için soğanları küçük modüller halinde doğrayın, kullanacaksanız maydanozu ince ince kıyın, tavamıza tereyağımızı ve sıvı yağımızı alalım soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ekleyelim, sonrasında salçamızı, tuzumuzu maydanozumu ekleyip kavurma sürecine devam edelim.
- Sonrasında ıslattığımız bulgurumuzu ve 1 su bardağı cevizimizi ekleyip karıştıralım bir müddet daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
- Yufkamızı masamıza alalım 8 eşit kesime keselim erittiğimiz tereyağımızı yufkamızın her tarafına sürelim, iç harcımızdan yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı kadar koyalım ve saralım.
- Kapaması için; Yumurtamızı bir kaba kıralım kırdığın yumurta kadar 1 yemek kaşığı kaşığı yağ ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında sardığımız yufkaları evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım, ister fırında pişirebilirsiniz isterseniz kızgın yağda kızartabilirsiniz,görsellerde hem fırınlanmış hem kızartılmış biçiminde paylaştım.Deneyeceklere afiyet olsun.
Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







