Avakadolu Meze (Salata)

Avakadolu Meze (Salata) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet avakado
  • 1 diş iri sarımsak
  • 3 tatlı kaşığı dolusu tam yağlı taze krem peynir
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • Kuru nane

(yanına :ince dilim tulum peyniri ve kurutulmuş karabiber soslu hindi eti)

Avakadolu Meze (Salata) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Avakado peynir ile birlikte ezilerek krema kıvamına getirilir.
  2. İçine 3 kaşık zeytinyağ eklenir.
  3. Sarımsak ince sarımsak rendesinden geçirilerek mezeye eklenir.
  4. Enson tuz ve karabiber damak tadınıza uygun halde eklenir.
  5. Yemek tabağının içine tatlı kaşığı ile hal vererek konur, üzerine biraz nane eklenir.
  6. Serviste yanına 4 dilim kurutulmuş hindi eti ve 4 ince dilim tulum peyniri eklenerek servis edilir.

Avakadolu Meze (Salata) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Böreği
Supangle
Saray Usulü Ciğer Kavurma
Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Mini Patates
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Kaşarlı Yumoş Köftem
Hdabla | © 2025 |