Avakadolu Meze (Salata)
Avakadolu Meze (Salata) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet avakado
- 1 diş iri sarımsak
- 3 tatlı kaşığı dolusu tam yağlı taze krem peynir
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
- Kuru nane
(yanına :ince dilim tulum peyniri ve kurutulmuş karabiber soslu hindi eti)
Avakadolu Meze (Salata) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Avakado peynir ile birlikte ezilerek krema kıvamına getirilir.
- İçine 3 kaşık zeytinyağ eklenir.
- Sarımsak ince sarımsak rendesinden geçirilerek mezeye eklenir.
- Enson tuz ve karabiber damak tadınıza uygun halde eklenir.
- Yemek tabağının içine tatlı kaşığı ile hal vererek konur, üzerine biraz nane eklenir.
- Serviste yanına 4 dilim kurutulmuş hindi eti ve 4 ince dilim tulum peyniri eklenerek servis edilir.
Avakadolu Meze (Salata) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









