Aşure

Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday ( yarma)
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış fasülye
  • 400-500 gram şeker ( damak tadınıza göre)
  • 1 su bardağı kuru üzümü
  • 1 su bardağı soyulmuş badem
  • 1 su bardağı kabuğu soyulmuş fındık
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı küp doğramış kayısı ( sarı olandan)
  • 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı süt

Üzeri için;

  • Nar taneleri
  • Antep fıstığı
  • Badem
  • Fındık
  • Ceviz
  • Kayısı
  • İncir

Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan buğdayları (yarma) bol suda yıkayıp sabaha kadar suda bekletip,nohut ,fasulyeyi akşamdan ıslatın.
  2. Yıkanmış suyu süzülmüş yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  3. Nohut ve fasülyeyi farklı başka haşlayın.
  4. Suyunu çeken yarmaya sıcak su eği edip kaynayınca haşlanmış nohut ve fasülyeyi ek ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Akşamdan sıcak suda bekletilmiş badem, fındık ceviz ve kuru üzümü bir kaç kez yıkayıp süzüp çorbaya ekleyelim.
  6. Portakal rendesi ve suyunu ekleyelim.
  7. Küp kesilmiş kayısı ve elmayı son olarak şekeri ekleyip devamlı karıştırarak 5-10 dk kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  8. Kıvamı koyu olursa sıcak su eklemesi yapabilirdiniz.
  9. Kaselere paylaştırıp ılıdıktan sonra istediğiniz üzere süsleyip, 12 -15 kapıya dağıtabilirsiniz. Lokmamız kabul olsun🙏.

Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Tiramisu
Tüm Detaylarıyla Karamel Şurubu Tarifi
Orman Meyveli Chessecake
Tepsi Böreği
Beş Çayı
Çilekli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |