Aşure

Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • ️ 2 su bardağı aşurelik buğday (çabuk pişiriyor, ıslatma yok)
  • ️ 2 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılacak)
  • ️ 2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılacak)
  • ️ 1 çay bardağı pirinç
  • ️ 1 çubuk tarçın
  • ️ 4-5 adet karanfil
  • ️ 1 paket toz vanilya
  • ️ 2 – 2,5 su bardağı toz şeker (damak tadına göre)
  • ️ 1 zirveli yemek kaşığı buğday nişastası
  • ️ 1 su bardağı süt
  • ️ 8-10 adet kuru incir (doğranmış)
  • ️ 8-10 adet kuru kayısı (doğranmış)
  • ️ 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı badem (kabuksuz)
  • ️ 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı fındık
  • ️1 su bardağı kuş üzümü ve sarı üzüm
  • Bir fiske tuz

Üzeri için:

  • ️Ceviz
  • Nar taneleri
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
  • Kabak çekirdeği içi

Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece evvelce:Nohut ve kuru fasulyeyi bol suyla ıslatalım.
  2. Sabah o suları süzüp güzelce yıkayalım.
  3. Büyük bir tencereye:Nohut, fasulyeyi alıp pişirelim ve biraz piştikten sonra aşurelik buğdayı ekleyelim. Orta ateşte haşlayalım. Su yaklaşık 5-5. 5 litre idi ve şayet koyu ise sonradan kaynamış su eklenebilir.
  4. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alalım.
  5. Malzemeler yumuşayınca:Yıkanmış 1 çay bardağı pirinçi ekleyelim.
  6. Çubuk tarçın ve karanfili küçük bir tülbente sarıp tencereye atalım.
  7. Tüm bakliyatlar ve pirinç güzelce yumuşayınca:Şekeri ekleyelim, karıştırarak erimesini sağlayalım.
  8. Nişastayı ve vanilyayı soğuk sütle açıp tencereye ek edelim, kıvam alana kadar karıştıralım.
  9. Kayısı, incir, badem, fındık ve üzümü katalım. Bir fiske tuz atalım. İnciri en son atarsak daha düzgün olur yoksa karartır.
  10. 10-15 dakika daha kısık ateşte, ortada karıştırarak tüm gereçlerin güzelce harmanlanmasını sağlayalım.
  11. Çubuk tarçın ve karanfili çıkar.
  12. Kıvamını ve tadını denetim edelim, gerekirse sıcak su yahut şeker ekleyebilirsiniz.
  13. Kaselere paylaştıralım, üzerini ceviz, nar, tarçın, hindistan cevizi ve antep fıstığı ya da kabak çekirdeği içi ne varsa onunla süsleyelim.
  14. Aşure bekledikçe yoğunlaşır, kıvamı başta akışkan üzere bırakabilirsiniz.

Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Browni Kek (Hazıra Bin Basar)
Portakallı Ve Limonlu Cheesecake
Peynirli Krep Gözleme
Tahinli Kaymaklı Hurma
3 Kişilik Çikolatalı Sufle
Semizotu Salatam
Hdabla | © 2025 |