Asma Yaprağı Konservesi
Asma Yaprağı Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
- Asma yaprağı
- 5 yemek kaşığı su (her kavanoza)
Kavanoz 500 ml kavanoz Kavanoz yeni kapak
Asma Yaprağı Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Aşma yapraklarını katlayıp, sarıp bastırarak kavanoza doldurun, üzerine yarım kavanoz için 5 yemek kaşığı su doldurup pak kapakla iki geri bir ileri kapatın.
- Ters biçimde tencereye koyup, yarısına kadar su doldurun kaynamaya başlayınca 10 dk kaynatıp kapatın. Soğuyunca düz çevirin bir mühlet sonra hepsi sararıyor.
- Karanlık bir yerde koruma edin kapakların atmamış olmasını denetim edin. Sarma yapacağınız vakit ister suya sokup, çıkarın ister o denli sarın.
Asma Yaprağı Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









