Asla Kurumayan Mercimekli Köfte
Asla Kurumayan Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3,5 su bardağı soğuk su
- 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 tepeleme yemek kaşığı salça
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Asla Kurumayan Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeklerimizi yıkayıp süzelim bir tencere içine alalım 3,5 su bardağı soğuk suyu dökelim üzerine ve ortalama 15 dakika kadar meecimekler beyazlayana kadar kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca suyunu hafif çekmiş mercimeklerimize bir buçuk su bardağı kısırlık bulguru ekleyip ocaktayken bi iki sefer karıştıralım ve tenceremizi kenara alalım kapağını örtelim zaten şişsin mercimek ve bulgurumuz.
- Bir büyük uzunluk soğanımızı ince ince doğrayalım bir su bardağına yakın sıvı yağımız ile kavuralım.
- Sonra soğanımızın içine salça ve pul biber, kimyon ve tuzumuzu da ekleyelim güzelce kavuralım.
- Kavrulan soğan sosumuzu mercimekli bulgurlu tenceremize dökelim ve güzelce karıştıralım.
- Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayıp karışımımıza dökelim üzerine de yarım limon suyu sıkalım ve çiğ köfte formu verelim elimizle afiyet olsun🥰.
Asla Kurumayan Mercimekli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















