Asla Kurumayan Mercimekli Köfte

Asla Kurumayan Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3,5 su bardağı soğuk su
  • 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

Asla Kurumayan Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeklerimizi yıkayıp süzelim bir tencere içine alalım 3,5 su bardağı soğuk suyu dökelim üzerine ve ortalama 15 dakika kadar meecimekler beyazlayana kadar kaynatalım.
  2. Kaynamaya başlayınca suyunu hafif çekmiş mercimeklerimize bir buçuk su bardağı kısırlık bulguru ekleyip ocaktayken bi iki sefer karıştıralım ve tenceremizi kenara alalım kapağını örtelim zaten şişsin mercimek ve bulgurumuz.
  3. Bir büyük uzunluk soğanımızı ince ince doğrayalım bir su bardağına yakın sıvı yağımız ile kavuralım.
  4. Sonra soğanımızın içine salça ve pul biber, kimyon ve tuzumuzu da ekleyelim güzelce kavuralım.
  5. Kavrulan soğan sosumuzu mercimekli bulgurlu tenceremize dökelim ve güzelce karıştıralım.
  6. Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayıp karışımımıza dökelim üzerine de yarım limon suyu sıkalım ve çiğ köfte formu verelim elimizle afiyet olsun🥰.

Asla Kurumayan Mercimekli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Viral Turkish Pasta (Vejetaryen Türevi)
Bayatlamayan Mini Pide Poğaça
En Kolay Tavuk Paça Çorbası
Mozaik Pasta
Yulaflı Cookies
Çikolatalı Katmer Tarifi
Hdabla | © 2025 |