Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi

Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı et
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 küçük adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı su (eti haşlarken)
  • 2 su bardağı su pişerken

Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti biraz kavurun defne yaprağını ve suyu koyup tencerede kısık ateşte 40 dakika pişirin, kuzu eti olduğu için ben olağan tencerede pişirdim ancak siz düdüklü tencerede yapabilirsiniz.
  2. Ayrı bir tencereye yağını ekleyin salçayı biraz kavurun daha sonra domatesi ekleyin 2 dakika daha kavurun.
  3. Soğanları, sarımsağı, unu, patatesi, eti ve baharatları ekleyin haşlarken kalan suyu ve 1 bardak olağan su koyup kısık ateşte 50 dakika pişirin.

Not:Tuzu ben sonradan ek ettim pişerken suyunu ayarlayabilirsiniz etin pişmesine bağlı. Afiyet olsun. Kanalıma abone olmayı unutmayın.

Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Sarması
Antep Usulü Yağlı Köfte
Kayseri Ketesi
Kuru Domatesli Peynirli Gevrek Poğaça
Yeşil Mercimekli Aş Çorbası ( Sakala Çarpan)
3 Malzemeyle Şekersiz Dondurma
Hdabla | © 2025 |