Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tarifi

Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Tavuğu başlamak için;

  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet tavuk but
  • 1 adet tavuk göğsü

Şehriye imali için;

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye tavukları ,su ,defne yaprağı, tuz, tane karabiberi alıp kısık ateşte haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Diğer tarafta uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz eritiyoruz .
  3. Üzerine ince doğranmış havuç ve ince doğranmış kapya biberleri ek edip bir ölçü kavururuz ,ardından şehriye ve tuzu ek edip bir ölçü kavuruyoruz.
  4. Üzerine sıcak suyu ek ediyoruz ,tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  5. Şehriyelerimizi ben artan tavuk suyunda kullandım dilerseniz kullanabilirsiniz.
  6. Tel kentinin üzerine kağıt havlu kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Servis tabağına alıyoruz, üzerine tavukları dilediğiniz üzere gidip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)
Tatlı Atıştırmalık Puding
Mercimek Çorbası (Kemik Sulu)
Tavuk Göğsünden Tavuk Tantuni
Üzerlik Çayı Nasıl Yapılır – Üzerlik Tohumu Çayı Faydaları Nelerdir? (Videolu)
Çikolatalı Bisküvi
Hdabla | © 2025 |