Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkıyoruz. Yayvan bir tencereye tereyağ, sıvı yağı alıp eritiyoruz. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine yıkadığımız pirincimizi sıcak suyu ve tuzu ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz.
  3. Pilavımız suyunu çekip, göz göz olunca ocağı kapatıyoruz, dinlendiriyoruz. Servis tabağına alarak sıcak servis ediyoruz. 🤗👌

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilo Verdiren Kür (Diyetisyenlerin Önerdiği)
Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tarifi (Videolu)
El Açması Börek
Pamuk Poğaça
Havuçlu Tarçınlı Bebek Keki
Sulu Tavuklu Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |