Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkıyoruz. Yayvan bir tencereye tereyağ, sıvı yağı alıp eritiyoruz. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine yıkadığımız pirincimizi sıcak suyu ve tuzu ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz.
- Pilavımız suyunu çekip, göz göz olunca ocağı kapatıyoruz, dinlendiriyoruz. Servis tabağına alarak sıcak servis ediyoruz. 🤗👌
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










