Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı arpa şehriyeyi sıvı yağda rengi yoğunlaşana kadar kavuruyoruz.
- Rengini alan arpa şehriyelerin üzerine tereyağı ekleyip 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
- Biraz tuz ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyu azaldığında denetim ettiğimizde şayet şehriyeler sertse biraz daha su ekleyebiliriz.
- Hazırlanan şehriye pilavının kapağını kapatıp biraz dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



