Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı arpa şehriyeyi sıvı yağda rengi yoğunlaşana kadar kavuruyoruz.
  2. Rengini alan arpa şehriyelerin üzerine tereyağı ekleyip 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
  3. Biraz tuz ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  4. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Suyu azaldığında denetim ettiğimizde şayet şehriyeler sertse biraz daha su ekleyebiliriz.
  6. Hazırlanan şehriye pilavının kapağını kapatıp biraz dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
Pastane Usulü Şekerpare
Arabaşı Çorbası
Enfes Tadıyla Hindistan Cevizli Kurabiye
Muhteşem Profiterol Tarifi
Airfer’da Patates Kızartması
Hdabla | © 2024 |