Arpa Şehriye Çorbası

Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehrine
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 1 tavuk bulyon
  • 1.5 kavanoz su

Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağını alalım.
  2. Yağ ısındıktan sonra ince kıyılmış soğanı ekleyelim, kavuralım .
  3. Soğanlar pembeleşince şehriyeyi içine alalım.
  4. üzelce karıştırarak pişmeye bırakalım.
  5. Domates salçasını katalım.
  6. Kavuralım salça erdikten sonra tuz ve baharatları ek edip karıştırın.
  7. Ardından limon suyu tavuk bulyonu katalım. 2dk.
  8. Suyunu ekleyelim kaynanamaya bırakalım. 10dk sonra altını kapatalım. Herkese afiyet olsun.

Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatam
Bazlama
Şekerpare
Adana Kazan Gevreği Simit
Hardal Soslu Ton Balıklı Makarna Salatası (1 Kişilik)
Kahveli Keşkül
Hdabla | © 2025 |