Arpa Şehriye Çorbası

Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehrine
- 1 küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Yarım limon suyu
- 1 tavuk bulyon
- 1.5 kavanoz su
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını alalım.
- Yağ ısındıktan sonra ince kıyılmış soğanı ekleyelim, kavuralım .
- Soğanlar pembeleşince şehriyeyi içine alalım.
- üzelce karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Domates salçasını katalım.
- Kavuralım salça erdikten sonra tuz ve baharatları ek edip karıştırın.
- Ardından limon suyu tavuk bulyonu katalım. 2dk.
- Suyunu ekleyelim kaynanamaya bırakalım. 10dk sonra altını kapatalım. Herkese afiyet olsun.
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
