Arap Usulü Kepse Pilavı
Arap Yöntemi Kepse Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk but
- 2 adet patates
- 1 kilo kepse pirinci
- 3 yemek kaşığı kepse baharatı
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 7 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet havuç
- 1 kase bezelye
- 1 adet kırmızı taze biber
- 1 adet yeşil taze biber
- 5-6 tane karanfil
- 3 adet defne yaprağı
- 1 su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet tavuk bulyon
Tavuk baharatı için;
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 fincan su
Arap Yöntemi Kepse Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavukları ve patatesi doğrayıp yıkayıp baharatlarını ekleyip, güzelce karıştırıyoruz sonra fırın tepsimize dizip dinlenmeye bırakalım.
- Pilavı pişirmek için; evvel soğanımızı küçük doğrayıp, sıvı yağ ile kavuralım amaç kokusu çıksın daha sonra pirinci koyup kavuralım.
- Daha sonra kokusu çıkınca suyu ekleyip kepse baharatı koyup, karıştıralım pilavımız pişerken başka yandan havucumuzu rendeleyip, öteki bir tenceremize koyuyoruz.
- Sırasıyla doğradığımız biberleri bezelye ve fıstığı kavuralım piştikten sonra tenceremizi ocaktan alalım.
- Pişen pilavımızı servis tabağımıza koyup, üzerine kavurduğumuz materyalleri ekleyip, en üste de tavuğu koyup servis edebiliriz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
- 200 derece fırında tavuklarımızı 1 saat pişirelim lokum üzere olup üstü kızarınca fırını kapatalım.
Arap Metodu Kepse Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








