Arap Usulü Kepse Pilavı

Arap Yöntemi Kepse Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk but
  • 2 adet patates
  • 1 kilo kepse pirinci
  • 3 yemek kaşığı kepse baharatı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 adet kırmızı taze biber
  • 1 adet yeşil taze biber
  • 5-6 tane karanfil
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet tavuk bulyon

Tavuk baharatı için;

  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 fincan su

Arap Yöntemi Kepse Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavukları ve patatesi doğrayıp yıkayıp baharatlarını ekleyip, güzelce karıştırıyoruz sonra fırın tepsimize dizip dinlenmeye bırakalım.
  2. Pilavı pişirmek için; evvel soğanımızı küçük doğrayıp, sıvı yağ ile kavuralım amaç kokusu çıksın daha sonra pirinci koyup kavuralım.
  3. Daha sonra kokusu çıkınca suyu ekleyip kepse baharatı koyup, karıştıralım pilavımız pişerken başka yandan havucumuzu rendeleyip, öteki bir tenceremize koyuyoruz.
  4. Sırasıyla doğradığımız biberleri bezelye ve fıstığı kavuralım piştikten sonra tenceremizi ocaktan alalım.
  5. Pişen pilavımızı servis tabağımıza koyup, üzerine kavurduğumuz materyalleri ekleyip, en üste de tavuğu koyup servis edebiliriz şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
  6. 200 derece fırında tavuklarımızı 1 saat pişirelim lokum üzere olup üstü kızarınca fırını kapatalım.

Arap Metodu Kepse Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Karnabahar
Yozgat Sarı Burma Tatlısı
Kıymalı Tepsi Böreği
Sütlaç
Atom Sebzeli Omlet
Yulaf Bazlaması (Diyet)
Hdabla | © 2025 |