Beşamel Soslu Karnabahar

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 2 patates
  • 100 gram rendelenmiş kaşar

Beşamel sos için;

  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 kaşık un
  • 2 buçuk bardak süt
  • Tuz – karabiber

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharlarımızı çok küçültmeden doğrayalım haşlayalım.
  2. Patateslerimizi soyup halka halka doğrayalım kekik ve zeytinyağıyla karıştırıp borcama sıralayalım 180 derecede 20 dk pişirelim.
  3. Bir küçük tencerede tereyağında unu kavuralım. Süt, tuz ve karabiberi de ek edip pürüzsüz olana kadar karıştıralım kaynayınca altını kapatalım.
  4. Pişen patateslerin üzerine karnabaharları yayarak sıralayalım.
  5. Hazır olan beşamel sosu ek edelim.
  6. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpelim 20 dk da bu halde üzeri kızarana kadar fırına alalım.

Afiyet olsun 🍴

Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı
Puf Poğaça
Kıymalı Börek
Islak Kek Tarifim
Bol Çikolatalı Krem Şokolo ️
Pratik, Diyet Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |