Arap Köftesi (Cacıklı)

Arap Köftesi (Cacıklı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik simit
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Cacık için;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kol maydanoz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Üzerine;

  • Sıvı yağ
  • Kırmızı biber

Arap Köftesi (Cacıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına simit irmiği ekleyin üzerine su ekleyin 5/10 dinlendirin.
  2. Dinlenen köfteye salça tuz ve karabiberi ekleyin ve yoğurun.
  3. Yoğurduğumuz köfteden fındık büyüklüğünde yuvarlayım.
  4. Tüm hamur bitten sonra; Tavaya yağı alalım üzerine ufak köfteleri alıp kızartalım tüm hamurları kızartalım.
  5. Maydanozları doğrayalım üzerine sarımsağı rendeleyelim yoğurtu ekleyip karıştıralım.
  6. Yoğurdun üzerine köfteden ekleyelim.
  7. Yağı kırmızı biberi kavuralım ve üzerine ekleyelim.
  8. Selam arkadaşlar bugün antebin yörelsel bir yemeğiyle geldim.
  9. Bu köfte harçından içli köftede yapıyor şayet hamurdan kalırsa yapma yada arap köftesi yapılır.
  10. Yapımı kolay bir o kadar da lezzetli gün.
  11. Yemeklerinde çok hoş oluyor.
  12. İsteyen köftesinin içine 50 gram yağsız kıymada koyabilirsiniz.
  13. Kızartırkende arkadaşlar olağan kızartma yağı üzere değil yarım çay bardağı yağ ekleyin afiyet olsun.

Arap Köftesi (Cacıklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Usulü Şekerli Vanilla Iced Caramel Macchiato (Özel Malzeme Kullanmadan, Evdeki Malzemelerle)
Sucuklu Biberli Ekmek
Sponfull
Nefis Makarna Salatası
Atıştırmalık Hurma Topları (Bebek Ve Çocuklar İçin)
Közlenmiş Kahvaltılık Sos
Hdabla | © 2025 |