Arap Kızı Tatlısı-Yok Böyle Hafif Ve Lezzetli Tatlı

Arap Kızı Tatlısı-Yok Bu türlü Hafif Ve Lezzetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
- 1 su bardağı irmik
- 3 orta uzunluk elma(rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı un
- Ceviz
- Fındık
- Fıstık (isteğe bağlı)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Arap Kızı Tatlısı-Yok Bu türlü Hafif Ve Lezzetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kar beyazı olana kadar çırpalım. Sonrasında un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri sırasıyla ekleyelim oda sıcaklığındaki iki kaşık margarinimizi de ekleyelim mikser ile margarin karışana kadar karıştıralım.
- Bir su bardağı hindistan cevizi tozunu ekleyelim spatula yardımı ile karıştıralım sonrasında bir su bardağı irmiği ekleyelim tekrar spatula yardımı ile karıştıralım.
- sonrasında rendenin ince tarafından rendelenmiş olan elmalarımızı da ekleyelim tekrar bir karıştıralım. Sonra unumuzu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım yağlanmış fırın tepsimize tatlımızın harcını eşit bir biçimde dökelim.
- Üzerine isteğe nazaran fındık fıstık ceviz elimizdeki gerece nazaran üzerine serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180° deki fırınımıza alt üst şişene kadar pişirelim.
- Şerbet gereçlerin üçünü de birebir anda karıştıralım bunlar iki su bardağı şeker ve iki su bardağı su bir tatlı kaşığı da toz tarçın fazla kaynatmadan şeker eriyinceye kadar bir iki fokurdama da ocaktan alalım.
- Şerbet kaynadıktan sonra bir dakika kaynasın şerbetimiz de ılık olsun
Not:Tatlı da şerbet de ılık olacak. 🥰afiyet olsun 🥰.
Arap Kızı Tatlısı-Yok Bu türlü Hafif Ve Lezzetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









