Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk budu
  • 3 litre su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu un
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 adet tavuk budunu 3 litre suda haşlayalım ve suyunu süzüp, bir kenara bırakalım.
  2. Haşlanan tavuklar biraz soğuduktan sonra derisini ve kemiklerini ayırıp, ditelim.
  3. 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritelim. Yağ eridikten sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağını ek edelim.
  4. 2 dolu dolu yemek kaşığı unu yağımıza ek edelim ve unu rengi dönene kadar kavuralım. Dilerseniz unu evvelden kavurabilirsiniz.
  5. 2 yemek kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı domates salçasını ek edip, karıştıralım.
  6. Ayırdığımız tavuk suyunu ek ederek daima karıştıralım ve 2 tatlı kaşığı pul biber ile 2 tatlı kaşığı tuzu ek edip tekrar karıştıralım.
  7. Çorbamızı kaynamaya bırakalım ve kaynadıktan sonra altını kapatıp ditmiş olduğumuz tavuklarımızı ek edelim. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Dubai Cheesecake (Bu Lezzeti Mutlaka Deneyin) (Videolu )
Lor Peynirli Köz Biber Mezesi (Videolu)
Körili Tavuk Makarna Menüsü
Sakallı Poğaça
Ev Usulü Pratik Kebap (Yalancı Adana Kebap)
Pamuk Revani (Videolu)
Hdabla | © 2025 |