Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk budu
- 3 litre su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolu dolu un
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 adet tavuk budunu 3 litre suda haşlayalım ve suyunu süzüp, bir kenara bırakalım.
- Haşlanan tavuklar biraz soğuduktan sonra derisini ve kemiklerini ayırıp, ditelim.
- 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritelim. Yağ eridikten sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağını ek edelim.
- 2 dolu dolu yemek kaşığı unu yağımıza ek edelim ve unu rengi dönene kadar kavuralım. Dilerseniz unu evvelden kavurabilirsiniz.
- 2 yemek kaşığı biber salçası ve 2 yemek kaşığı domates salçasını ek edip, karıştıralım.
- Ayırdığımız tavuk suyunu ek ederek daima karıştıralım ve 2 tatlı kaşığı pul biber ile 2 tatlı kaşığı tuzu ek edip tekrar karıştıralım.
- Çorbamızı kaynamaya bırakalım ve kaynadıktan sonra altını kapatıp ditmiş olduğumuz tavuklarımızı ek edelim. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









