Arabaşı
Arabaşı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
Çorbası için;
- 1 litre tavuk suyu
- 1 kase didiklenmiş tavuk
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karabiber pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (tavuk suyuna kattıysanız daha az kullanın)
Arabaşı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bir tencereye 1 un 2 de su koyuyoruz ve onu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Ardından kalan 3 suyu da farklı bir tencereye alıyoruz ve içine tuz atıp kaynayana kadar ağzını kapatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra unlu suyu yavaş yavaş dökerek ve bir yandan karıştırarak 3 dakika boyunca pişiriyoruz.
- Bir tepsiye su döküyoruz. Üzerine yaptığımız hamuru döküyoruz ve birinci sıcaklığı çıktıktan sonra streç sinema serip buz dolabına koyun.
- Çorbası için sos tavasına yağ ve salçayı kavurun biraz su ekleyin ve kenarı alın.
- Ardından tencereye un ve yağ ekleyin kavurun ve üzerine tavuk suyunu ekleyin.
- Salçalı sosu koyun baharat ve tuzunu ekleyin kaynamaya çıktıktan sonra tavukları ekleyin 5 dakika kaynatın.
- Tepsiyi dolaptan çıkartın bıçağınızın ucunu suya batırarak hamuru baklava dilimi formunda dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Arabaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






