Arabaşı

Arabaşı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Çorbası için;

  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 kase didiklenmiş tavuk
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı karabiber pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavuk suyuna kattıysanız daha az kullanın)

Arabaşı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bir tencereye 1 un 2 de su koyuyoruz ve onu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  2. Ardından kalan 3 suyu da farklı bir tencereye alıyoruz ve içine tuz atıp kaynayana kadar ağzını kapatıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra unlu suyu yavaş yavaş dökerek ve bir yandan karıştırarak 3 dakika boyunca pişiriyoruz.
  4. Bir tepsiye su döküyoruz. Üzerine yaptığımız hamuru döküyoruz ve birinci sıcaklığı çıktıktan sonra streç sinema serip buz dolabına koyun.
  5. Çorbası için sos tavasına yağ ve salçayı kavurun biraz su ekleyin ve kenarı alın.
  6. Ardından tencereye un ve yağ ekleyin kavurun ve üzerine tavuk suyunu ekleyin.
  7. Salçalı sosu koyun baharat ve tuzunu ekleyin kaynamaya çıktıktan sonra tavukları ekleyin 5 dakika kaynatın.
  8. Tepsiyi dolaptan çıkartın bıçağınızın ucunu suya batırarak hamuru baklava dilimi formunda dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Arabaşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol
Sguid Game Şekeri (Süper)
Şipşak Kıymalı Ispanak
Tavuklu Bezelye Yemeği
Ekşi Erikli Domates Sosu
Az Porsiyon Güllaç
Hdabla | © 2025 |