Antrikot

Antrikot Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet inceliği 1.5 cm kadar antrikot
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- Biberiye
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Zeytinyağı
Antrikot Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında dinlenmiş etlerin üzerine her iki tarafına yapılacak halde tuz, karabiber ve zeytinyağı ile hafif masaj yapılır.
- Ardından mümkünse döküm tava orta ateşte ısıtılır.
- Tava gereğince kızdıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökülür ve yağ da kızdıktan sonra etler konulur.
- Eğer pişmiş et seviyorsanız her iki tarafı 3’er dk pişirilir bu süreçte ete çok dokunmamak yalnızca gerekirse kenarlarına hafif bastırmak uygun olacaktır.
- Her iki taraf da gereğince piştikten sonra tavaya tereyağı,soğan,sarımsak ,biberiye,kekik eklenir ve tereyağı eridikçe et tereyağı ile yıkanır.
- Bu süreç de her bir et için 2 dk yapıldıktan sonra et tahta bir servise alınır ve 4-5 dk suyunu çekmesi için bekletilir.
- Yanına istediğiniz bir garnitürle servis edilir.Afiyet olsun:).
Antrikot Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


