Antiller Usulü Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais)
Antiller Adabı Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais) Tanımı İçin Malzemeler
- 400 ml ağırlaştırılmış şekerli süt
- 400 ml süt
- 3 adet yumurta
- 100 gram rendelenmiş hindistan cevizi
- 1 paket vanilin yahut birkaç damla vanilya özütü
Karamel için;
- 150 gram toz şeker
Antiller Yolu Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye şekeri koyup orta ateşte eritin.
- Altın rengi karamel elde edince dikkatlice kek kalıbının tabanına dökün.
- Sertleşmesi için bekletin.
- Flan karışımı büyük bir kapta yumurtaları çırpın.
- İçine şekerli sütü, hindistan cevizi sütünü, vanilyayı ve rendelenmiş hindistan cevizini ekleyin.
- Homojen bir karışım elde edin.
- Pişirme karışımı karamelin üzerine dökün.
- Kalıbı benmari yordamı (su dolu büyük bir tepsinin içine oturtarak) evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Bıçağı batırdığınızda pak çıkmalı.
- Dinlendirme fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın, akabinde en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
- Servis servis etmeden evvel kalıbı aksi çevirerek flanı çıkarın.
- Üzerinde karamel sosu akacak, hindistan cevizli dokusu hafif nemli olacaktır.
Antiller Tarzı Hindistan Cevizli Flan (Flan Coco Antillais) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








