Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates
Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patates(küp küp doğranmış)
- 3 su bardağı nohut(haşlanmış)
- 500 gram kuşbaşı et ve haşlamak için yeteri kadar su(2 litre)
Terbiyesi için gereken materyaller;
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Üzerine;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane yada 1,5 yemek kaşığı aspir çiçeği
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Et 2 litre su ile düzgünce yumuşayana dek haşlanır. O ortada terbiyesi için gereken materyaller bir tencereye alınır ve karıştırılarak kaynatılır altı kapatılır haşlanan et içerisine patatesler eklenir, patatesler biraz yumuşayınca nohutlar eklenir.
- Pişirilen terbiye içine karıştırılarak eklenir. Bir taşım daha kaynatılır ve üzerine sıvı yağda ile nane yakılarak eklenir. Özgününde aspir çiçeği ısınan yağa dökülür ve bu yağ yemeğe eklenir.
- Aspir çiçeği 1 buçuk yemek kaşığı, sıvı yağ ise yarım su bardağı kadar bu ölçüdeki yemek için kâfi olacaktır. Afiyetle ve sevgiyle kalın☺️
Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








