Antep Maraş Karışık Lahmacun Tarifi (Taş Fırında)

Antep Maraş Karışık Lahmacun Tanımı (Taş Fırında) İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma (yağlı kıyma, kuyruk da eklenebilir)
- 4 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 1 top maydanoz
- 3 tane orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 buçuk tatlı kaşığı tuz
- Bir kepçe kadar zeytinyağı
- (baharatları ve tuzu isteğe nazaran değiştirilebilir)
Antep Maraş Karışık Lahmacun Tanımı (Taş Fırında) Nasıl Yapılır?
- Önce biber, soğan, sarımsak, domates, maydanoz sırayla robotta çekilir.
- Sonra kıyma, çekilen sebzeler ve öbür gereçler üst üste konulup yeterlice yoğrulur.
- En son sulu ise elle suyu sıktırılıp fırına gönderilir.
Antep Maraş Karışık Lahmacun Tanımı (Taş Fırında) Fotoğraflı Yapılışı
