Antep Fıstıklı Trileçe

Antep Fıstıklı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (180 gram)
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı un (110 gram)
- 3 silme yemek kaşığı nişasta(30 gram)
- Yarım su bardağı toz antep fıstığı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sos için:
- 3.5 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 2 kaşık antep fıstığı kreması
Üzeri için:
- 1 paket krema
- 5 yemek kaşığı dolusu antep fıstığı kreması
- 1 yemek kaşığı toz fıstık
Antep Fıstıklı Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri 5 dakika çırpıyoruz. Sonra yavaş yavaş ılık suyu ekleyip, tekrar çırpıyoruz. Un, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve fıstığı ekleyerek karıştırıyoruz.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Ben 35×25 dikdörtgen borcam kullandım.
- Sos için; bir bardak sütü ılıtıp içinde fıstık kremasının erimesini sağlıyoruz daha sonra kalan süt ve kremayı ekleyip çırpıyoruz.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğuyacak sos da soğukken dökülecek.
- Üzeri için; fıstık kreması ve kremayı çırpıyoruz ve üzerine fıstığı da ekleyip kekin üzerine yayıyoruz. Ben kremşanti ile süsledim lakin siz yapmayabilirsiniz. 1 gece dolapta bekleyecek ve afiyet olsun.
Antep Fıstıklı Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





